(Klicka på produkterna för att komma till säkerhetsdatablad och produktdatablad)

Stentvål Special OP Oparfymerad
Bra Miljöval
Stentvål Special
Parfymerad
Bra Miljöval
Stentvål Special
Vår klassiska variant
Parfymerad

Vad är Stentvål och varför skall man använda det?

Stentvål Special är ett golvrengöringsmedel i koncentrat för manuell rengöring alternativt
maskinell rengöring och underhåll av alla vattentåliga golv. Stentvål Special är både ett golvrengöringsmedel och ett impregneringsmedel. Stentvål Special reagerar med kalken i kalkhaltiga stenmaterial och är en neutral miljöanpassad produkt för impregnering, skydd, rengöring och daglig vård av alla sorters stengolv (marmor, kalksten, skiffer, granit, betong och terrazzo (cementmosaik) och kan med fördel även användas på oglaserade golv av konststen så som kakel, klinkers, terrakotta och granitkeramik samt oljade trägolv och obehandlade eller vaxade linoleummattor.

Stentvål Special rengör och skyddar i ett moment och lämnar inga vattenränder. Ytan blir vatten- och smutsavvisande vilket även underlättar städning. Moppen glider lättare och smutsen får inte fäste som på en obehandlad yta samt ökar golvets livslängd. Ytan blir inte diffussionstät utan andas och ventilerar eventuellt fukt i golvet. Produkten bildar ett extremt tunt (monomolekylärt) skikt av vattenfrånstötande kalktvål. Vattenlöslig smuts hindras från att tränga ner i ytans mikroporer. Ytan kan få en svagt mörkare färgton i och med att ytan blivit återfettad och skyddad. Prova alltid produkten på en undanskymd plats för att kontrollera just ert golvs behov för bästa resultatet innan en hel yta behandlas första gången.

Så varför använda Stentvål Special?
Ni får en ren, lättstädad yta med naturlig patina / lyster. Stentvål Special är lättanvänd, flexibel och kostnadseffektiv.