Presentation av våra olika Stentvål produkter

Stentvål Special OP
Stentvål Special BMV P
Stentvål P

Vad är Stentvål och varför skall man använda det?

Stentvål Special är en neutral miljöanpassad produkt för impregnering, skydd, rengöring och daglig vård av alla sorters stengolv (marmor, kalksten, skiffer, granit, betong och terrazzo (cementmosaik). Den kan med fördel även användas på oglaserade golv av konststen så som kakel, klinkers, terrakotta och granitkeramik samt oljade trägolv och obehandlade eller vaxade linoleummattor. Används för manuell rengöring alternativt maskinell rengöring och underhåll av alla vattentåliga golv.

Produkten rengör och skyddar i ett moment och lämnar inga vattenränder. Golvet blir
vatten- och smutsavvisande vilket även underlättar städning efter behandling. Moppar kommer glida lättare och smutsen får inte samma fäste som på en obehandlad yta.

Golvet kommer inte bli diffussionstät utan andas och ventilerar eventuellt fukt i och under golvet. Produkten bildar ett extremt tunt (monomolekylärt) skikt av vattenfrånstötande kalktvål. Detta gör att vattenlöslig smuts kommer inte kunna att tränga ner i ytans mikroporer lika enkelt. Att tänka på är at ytan kan få en svagt mörkare färgton i och med att ytan blivit återfettad och skyddad. Viktigt är att man alltid gör en testyta på en undanskymd plats för att kontrollera just ert golvs optimala behov av stentvål för att få bästa resultatet över hela ytan.

Så varför skall man använda Stentvål Special?
Ni får en ren, lättstädad yta med naturlig patina / lyster. Stentvål Special är lättanvänd, flexibel och kostnadseffektiv.