Kristallisering är en klassisk metod för att ge ett stengolv en hårdare och vackrare yta. Idag är det populärt med eleganta, blanka ytor som förmedlar en lyxig karaktär.  När kristalliseringslösningen har verkat, polerar vi den hårda ytan blank med olika grov stålull, allt efter dina önskemål. På golvet har det nu bildats en tunn film av mikrokristaller med en extrem hårdhet/täthet som blir en del av golvet. Vi rekommenderar metoden kristallisering till alla som vill ha ett blankt golv med fin lyster och ett lättstädat golv.

Vi har även en nyare metod som vi kallar Pulver/Våt kristallisering. Den går ut på att man gör golvet helt rent från alla typer av kemikalier såsom polish etc. Sedan väter man golvet med lite vatten och doserar ut pulvret. Sedan jobbar man in pulvret med en tyngre singelskurmaskin eller stor kombiskur. När pulvret och kalken i stenen reagerar så uppnår man en mycket blank yta med hög friktion.

OBS!

Viktigt är att om golvet eller stenytan är kraftigt nedsliten måste den diamantslipas och alla skador tas bort innan man använder kristallisering som slutfinish.
Om ytan bara är matt kan enbart kristallisering fungera för att få en fantastisk finish.

  • Före