Diamantslipning av ett stengolv eller en stentrappa ? Om man har ett slitet golv med djupa repor som man vill få tillbaka dess glans och liv i behöver man slipa ned ytan med slipdiamanter för att få ett riktigt vackert resultat.

Hur gör vi då när vi utför en diamantslipning av ett stengolv eller en stentrappa?

När vi diamantslipar ett golv eller en trappa så använder vi ett brett spektrum av olika tekniskt framställda slipdiamanter. Först använder man en grövre diamant för att kapa alla ojämnheter. Efter det använder vi allt finare och finare slipdiamanter för att få en så fin yta som möjligt. Vid stora ytor använder vi större maskiner. När vi mindre trängre ytor såsom hörn och trappsteg använder vi handmaskiner eller handklossar.

Hur bra kan det bli när man utför en diamantslipning av ett stengolv eller en stentrappa? Nedan finns före- och efterbilder på hur vi har diamantslipat ett kemikalieskadat kalkstensgolv (bilderna till vänster) och efter det har vi våtkristalliserat med Perform MPC och avslutat med en behandling med Perform Stentvål Special (bilderna till höger).

Diamantslipning av ett stengolv eller stentrappa?
Diamantslipning av ett stengolv eller en stentrappa
Diamantslipning av ett stengolv eller en stentrappa